€ 14,95
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen
Bresser Kleurenfilterset - vanaf 50mm (2")
Deze eenvoudige filterset wordt geadviseerd voor het waarnemen van maan en planten. De Bresser Kleurenfilterset - vanaf 50mm (2") is geschikt voor telescopen met een opening (aperture) vanaf 50mm (2").

Bresser Filter Red (1,25)
Het blauw/blauwe groene licht wordt volledig geblokkeerd. Dit is erg handig als je naar Jupiter, Saturnus of de polen van Mars kijkt.

Bresser Filter Green (1,25)
Het groene filter moet de contrasten tussen de rode en blauwe gebieden van de wolkenstructuren op de gasplaneten Jupiter en Saturnus enorm vergroten. Als we onze aardse maan door het groene filter zien, worden de contrasten van elke straalkrater duidelijk beter zichtbaar.

Bresser Filter Blue (1,25)
De kleur lichtblauw ondersteunt het kijken naar de hoge wolken op Mars. Het contrast neemt toe. De donkerrode structuren worden nog donkerder weergegeven, dus dit is het perfecte filter om de grote rode vlekken op de gasplaneet Jupiter te bekijken. De ringen van Saturnus zullen worden geaccentueerd, de structuren van de Venusatmosfeer zullen nog fijner worden.

Bresser Filter Yellow (1,25)
Als we naar het oppervlak van de Maan door het filter kijken, zullen de contrasten enorm toenemen. Hetzelfde geldt voor de planeet Mars. Op de grote planeet Jupiter kun je bij gebruik van het filter zelfs de contrasten tussen de wolkenbanden en nog veel meer details zien. Beginnend met een telescoop met een diameter van 8" en een helder zicht, krijg je zelfs verschillende details van Saturnus te zien.


Waar is een kleurenfilter en hebben we die echt nodig?
Kleurenfilters maken het licht, dat het oog of de sensor van de camera bereikt, iets donkerder. Dit elimineert bijvoorbeeld sterkere overgangen. Het resultaat is dat je beeld en foto meer contrast krijgt en automatisch meer details laat zien.

Kenmerken

- Geschikt voor telecsopen met een opening van 50mm (2 inch)
- Filtermaat van 1,25 inch
- Veelzijdige kleurenfilterset

- Verhoogt het contrast van maan en planeten
- Maken objectdetails zichtbaarder

Leveringsomvang
- 1x Bresser Filter Red (1,25)
- 1x Bresser Filter Green (1,25)
- 1x Bresser Filter Blue (1,25)
- 1x Bresser Filter Yellow (1,25)

| Meer


Verzendkosten

€ 5,95 

Voorraad

€ 14,95
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen