€ 599,00
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen
Explore Scientific U-Mount met statief
Bij het gebruik van grote verrekijkers zijn een stabiel onderstel en een statief met voldoende draagvermogen onontbeerlijk. De nieuwe Explore Scientific U-mount met veldstatief werd speciaal voor de Explore Scientific BT-serie grote verrekijkers ontworpen, maar is ook compatibel andere verrekijkers met een objectiefdiameter van 70 tot 120 mm die aan de onderzijde over een 1/4 inch fotodraadaansluiting beschikken. Met de U-mount is er geen sprake van hinderlijke trillingen, de combinatie is alsof het uit één stuk gemaakt is en zorgt voor observatieplezier in alle kijkposities van de verrekijker. Tijdens het waarnemen van de sterrenhemel of het observeren van het landschap, de U-mount is een solide basis voor een grote verrekijker en maakt soepele en gelijkmatige bewegingen op beide assen mogelijk.

Met behulp van de bij de levering inbegrepen snelwissel-adapterplaat kan de verrekijker in enkele seconden worden gemonteerd en weer worden verwijderd. Dit is een groot voordeel, vooral bij mobiel gebruik buitenshuis. De verbinding tussen de verrekijker en de adapterplaat wordt gemaakt met behulp van twee 1/4 inch schroefdraadbouten (standaard fotostatiefschroefdraad), die variabel in een langwerpige opening worden geleid. Universeel gebruik met verschillende verrekijkers is dus mogelijk. De dubbele schroefverbinding garandeert een zeer stevige bevestiging van de verrekijker. De adapterplaat zelf wordt ook aan de U-Mount bevestigd met behulp van twee grote klemschroeven.

Ongeacht de ondergrond biedt het Explore Scientific statief een stabiele opstelling. De massieve aluminium- en roestvrijstalen constructie onderdrukt effectief elke vorm van trillingen. De roestvrijstalen statiefpoten met een diameter van 50 mm en de aluminium statiefkop vormen een ideale combinatie en bieden een maximale stabiliteit bij een laag transportgewicht van slechts 5,8 kg. Met de statiefpoten erop en erin geschoven, zijn de transportafmetingen slechts 80 cm lang. De meegeleverde accessoiretafel dient ook om de statiefpoten naar buiten toe te stutten en zo de stabiliteit te vergroten. Door de statiefpoten uit te trekken, kan de werkhoogte voor de verrekijker individueel worden ingesteld in een bereik van ongeveer 100 tot 140 cm.


Kenmerken
- Stevige vorkbevestiging met statief voor grote verrekijkers
- Draagt verrekijkers tot 12kg en een breedte van max. 290 mm
- Soepele en gelijkmatige beweging
- Traploze frictieverstelling in beide assen
- Grote handwielen - ook met handschoenen te bedienen
- Verstelbereik AZ / ALT: 360 graden / 0 tot 90 graden
- Optimale trillingsdemping dankzij het roestvrijstalen statief
- Comfortabele observatiepositie in alle posities
- Verstelbare hoogte van statief met mount, ca. 100 tot 140 cm
- Geïntegreerde aluminium accessoiretafel

Leveringsomvang
- Explore Scientific U-Mount met statief
- Snelkoppelingsplaat
- Accessoiretafel
- Gebruiksaanwijzing

Specificaties
 Artikelnummer 114300
 EAN Code 4007922068046
 Kleur Zwart
 Materiaal Aluminium
 Nettogewicht (inclusief accessoires) 11.3 kg
 Garantie 10 Jaar

| Meer

Verzendkosten

€ 0,00 

Verwachte levertijd

3 week(en)

Voorraad

 

Dit product is niet uit voorraad leverbaar

€ 599,00
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen