€ 399,00
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen

Explore Scientific iEXOS-100 PMC-EIGHT WIFI GOTO Montering
De Explore Scientific iEXOS-100 is een compleet computergestuurde GOTO equatoriale montering. De GOTO-functie kan via WIFI of bedraad aangestuurd worden en is uitgevoerd met PMC-Eight elektronica. De montering is geschikt voor kleine telescopen of DSLR camera's. Deze kunnen eenvoudig gemonteerd worden op de standaard Vixen Style dovetail montageplaat. Ook een ST-4 compatibele autoguider poort, voor actieve tracking control, wordt meegeleverd. Gebruik de gratis ExploreStars App voor tablets (Windows, Android, iOS) om de montering via WIFI of bedrading aan te sturen. Ook kan men gebruikmaken van de universele ASCOM Standards Compliant POTH Client van Explore Scientific om de montering met vrijwel elke planetariumsoftware die ASCOM ondersteunt aan te sturen. De iEXOS-100 maakt gebruik van het bewezen Duitse equatoriaal ontwerp en Explore Scientific's revolutionaire PMC-Eight™ precisie motion control systeem. Zo kunnen objecten feilloos gevonden en gevolgd worden. Deze combinatie biedt superieure observatie- en fotografieprestaties. GOTO-systemen spelen een belangrijke rol in de wereld van de amateurastronomie omdat ze ervoor zorgen dat gebruikers minder tijd kwijt zijn aan het zoeken naar bepaalde objecten en meer tijd besteden aan observatie en fotografie.

De montering kan aangestuurd worden via Tablet, Notebook of Desktop PC met 7'' of groter display en Wifi-functie. Benodigde systeemsoftware van optionele computer of tablet: WIN8.1, WIN10, iOS, Android 4.4 of hoger. De ExploreStars App beschikt over een “klassieke” aansturing met vier knoppen en een virtuele joystick. Zo kan via het touchscreen de telescoop eenvoudig gemanoeuvreerd worden. 
Andere kenmerken zijn onder andere een beugel voor het vasthouden van de batterypack, die het PMC-Eight systeem™ van stroom voorziet via 8 C-batterijen (niet inbegrepen); twee contragewichten van 1 kg voor het balanceren; en glow-in-the-dark markers op bepaalde punten van de montering en het statief. De montering is ontworpen voor een draaggewicht tot 7 kg.

Belangrijke opmerking
Om de ExploreStars app te gebruiken, download de gratis app en de dataset die de astronomische catalogi, referentiebeelden en referentietekst bevat. Door deze uit te pakken in de ExploreStars-map wordt de oorspronkelijke database uitgebreid van duizend objecten tot meer dan zeventigduizend objecten.

Kenmerken
- Explore Scientific PMC-Eight™ Wifi GOTO-systeem
- Volledig grafische gebruikersinterface
- ExploreStars OpenGoto
- Intuïtieve 2- en 3 sterren alignment
- Inclusief een kleine polar alignment
- Standaard Vixen Style dovetail
- Draagvermogen tot 7 kg
- Multiprocessor microcontroller met 8 CPU's
- Micro-Stappenmotoren
- Precisie wormwielen
- Nauwkeurig en geruisloos riemaandrijfsysteem
- Mini-USB-poort voor INDI/ASCOM computeraansluiting
- ST-4 compatibele autoguiderpoort
- INDI en ASCOM Driver beschikbaar, ondersteunt ook Pulse-Guiding
- Glow-in-the-dark markeringen op montering en statief

Handige links
- FAQ en knowledge base
- PMC-Eight Groups

Leveringsomvang
- 1x Explore Scientific iEXOS-100 PMC-8 Wifi Goto Mount
- 1x RVS statief met waterpas
- 2x Contragewicht 1,0 kg
- 1x Batterypack 12V (batterijen niet inbegrepen)
- 1x Coil-cord voor DEC-motor
- 1x Glow-in-the-dark markeringen
- 1x ExploreStars Software (via download)
- 1x Gebruiksaanwijzing


| Meer

Bijlagen:

Verzendkosten

€ 0,00 

Verwachte levertijd

20 week(en)

Voorraad

 

Dit product is niet uit voorraad leverbaar

€ 399,00
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen