€ 969,00
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen
Bresser Messier AR-102S/600 HEXAFOC EQ-5/EXOS2 GOTO Telescoop
De Bresser Messier AR-102 102S/600 met een brandpuntsafstand van 600 mm is een pracht telescoop voor ambitieuze beginners en gevorderden. Een mooie lichtgevoelige kijker welke onder andere geschikt is voor het waarnemen van minder lichsterke objecten zoals nevels. Natuurlijk kunnen ook de planeten en de maan waargenomen worden. De stabiele montering met stalen statief zorgt er voor dat het waarnemen erg comfortabel en stabiel is. Door de hoge stabiliteit en de geavanceerde mechanica is het mogelijk om deze montering te gebruiken voor fotografie. Het contrast en helderheid zijn van een hoog niveau. De Bresser Messier AR-102S/600 geeft de gebruiker genoeg uitdaging om het heelal en de hobby astronomie in al zijn facetten te ontdekken. Het speciale ontwerp, ook wel super achromaat genoemd, geeft een lage chromatische aberratie en een betere fotografische correctie dan bij vergelijkbare telescopen. Deze Bresser Messier telescoop is uitgerust met de nieuwste HEXAFOC focuser. Deze focuser heeft een grotere opening van 2,5 inch (65mm). Hierdoor heeft men een groter beeldveld tot beschikking tijdens het waarnemen en eventueel fotograferen. Voor de enthousiaste astrofotograaf is er een optionele 1:10 reductie beschikbaar. Met deze accessoire kan men zeer nauwkeurig scherpstellen.

Bresser Messier EQ-5 - EXOS2 montering
De montering wordt geleverd inclusief een poolzoeker. Optioneel is verlichting voor de poolzoeker leverbaar. Dit maakt “op de pool zetten” van de montering een stuk eenvoudiger. De montering kan optioneel uitgevoerd worden met Bresser EXOS Duo motoren op beide assen zodat het te hemelobject gecentreerd in het gezichtsveld blijft. De montering is verder uitgevoerd met dubbele metalen kogellagers zodat correcties m.b.t. de stand van de montering soepel worden overgebracht. Het draagvermogen voor visueel gebruik ligt rond de 12 kg. De Messier EXOS 2 GOTO heeft twee motoren welke op de assen van de telescoop geplaatst zijn. Zo kan men hemelobjecten nauwkeurig volgen en positioneren. De handbox werkt zeer gebruiksvriendelijk en beschikt onder andere over negen volgsnelheden. Dankzij de GoTo functie kunnen objecten, welke met het blote oog lastig te vinden zijn, eenvoudig in het beeldveld van de telescoop geplaatst worden. De bibliotheek bestaat uit meer dan 30.000 hemelobjecten. Dankzij de ST-4 compatible aansluitmogelijkheid kan deze motorset ook gebruikt worden voor autoguiding. Ideaal voor nog nauwkeuriger volgen en het gebruik van langere belichtingstijden tijdens astrofotografie. Het LCD Display heeft een afmeting van 36x63mm. Dit grote scherm geeft zeer duidelijk alle belangrijke informatie weer. De data wordt weergegeven op 8 rijen met elk 21 digits.

Geschikt voor
● Maanwaarnemingen
● Planeetwaarnemingen
● Deep-Sky waarnemingen

Leveringsomvang
● Bresser Messier AR-102S/600 HEXAFOC
● Bresser Messier EQ5/EXOS2 GOTO Montering
● 26mm Super Plössl Oculair (31,7mm / 1,25")
● Geïntegreerde 31,7 mm en T2 Adapter
● Adapter voor 50,8 mm (2") oculairen
● Buisringen met handgreep en zwaluwstaart
● Zenitprisma
● 6x30 Zoeker
● Astronomie PC Software Stellarium
● Draaibare sterrenkaart
● Handleiding (EN/DE)

Bent u van plan om uw eerste stappen in de astronomie te zetten? Dan kan het zijn dat u vragen heeft m.b.t. welke telescoop het beste bij u past. Laat dit ons dan weten! Graag adviseren wij u welke telescoop en/of montering het beste bij uw wensen aansluit.

Specificaties
 Artikelnummer
4702609
 Artikelnaam
AR-102S/600 HEXAFOC EXOS2 GOTO
 Optisch design
Achromatische refractor
 Diameter objectief
102 mm (4 inch)
 Brandpunt
600 mm
 Maximale (zinvolle) vergroting
200x
 Oplossend vermogen
1.3 boogseconden
 Openingsverhouding
f/5.9
 Montering
Equatoriaal
 Aandrijving AZ en DEC motor
12V DC Servomotoren met encoders
 Handcomputer
StarTracker
 Databank objecten
100.000 Objecten
 Volgsnelheid
Tot maximaal 2 boogseconden
 Poolzoeker
Inclusief
 Benodigde batterijen
8x D (Mono), 1.5V 
 Bediening
Electrisch RA en DEC
 Maximaal draagvermogen (visueel)
13 kg
 Focuser
2,5 Inch HEXAFOC
 Garantie
10 jaar

| Meer

Verzendkosten

€ 0,00 

Verwachte levertijd

24 week(en)

Voorraad

 

Dit product is niet uit voorraad leverbaar

€ 969,00
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen