€ 515,00
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen
Messier Telescoop NT-130/650 Parabolisch met EQ-4/EXOS1 montering
De Bresser Messier NT-130/650 beschikt over een hoogwaardige parabolische spiegel. Met een brandpuntsafstand van 650mm is deze telescoop een pracht instrument voor ambitieuze beginnende en gevorderde liefhebber van de maan en planeten. Deze grote heldere objecten kunnen goed waargenomen worden. Daarnaast is deze NT-130/650 zeer geschikt om Deep-Sky objecten weer te geven dankzij de lichtgevoeligheid (focal ratio) van f/5. De stabiele montering met stalen statief zorgt er voor dat het waarnemen erg comfortabel en stabiel is.

Bresser Messier EQ-4 - EXOS1 montering
De nieuwe Messier montering werd tot in de detail verbeterd. Zo ook de nieuwe Bresser EXOS1 montering. Een ideale montering voor beginners en voor astronomen die aan een lichte en transportabele montering de voorkeur geven. De Bresser Messier EXOS1 is uitermate geschikt voor lichtere telescopen. Het draaggewicht van de montering ligt voor visueel gebruik zo rond de 7 kilo. De equatoriale montering is uit te breiden met een optioneel verkrijgbare poolzoeker en een motor voor op de RA as. De EXOS1 is uitgevoerd met een robuust statief voorzien van verstelbare poten. Het statief is voorzien van een oculair plateau welke nu ook 2 inch oculairen ondersteund. Standaard wordt de montering geleverd met een 20 mm tegengewicht shaft. Tevens is de EXOS1 uitgevoerd met twee flexibele asstangen voor het precies afstellen van de telescoop.

Geschikt voor
● Maanwaarnemingen
● Deep-Sky waarnemingen
● Planeetwaarnemingen

Leveringsomvang
● Messier NT-130/650 Parabolische OTA
● 26 mm Plössl oculair (31,7mm / 1,25 Inch)
● 2 inch naar 1,25 inch adapter
● Telescoopringen en zwaluwstaart
● Handgreep
● Camerabevestiging
● 6x30 Zoeker
● Equatoriale EXOS1 Montering
● Stalen statief
● Astronomie Software
● Handleiding (EN/DU)


Bent u van plan om uw eerste stappen in de astronomie te zetten? Dan kan het zijn dat u vragen heeft m.b.t. welke telescoop het beste bij u past. Laat dit ons dan weten! Graag adviseren wij u welke telescoop en/of montering het beste bij uw wensen aansluit.

De hieronder geplaatste foto’s van hemelobjecten zijn ter illustratie en geven weer wat de fotografische mogelijkheden van de telescoop zijn. Bij visuele waarnemingen zal men nagenoeg hetzelfde zien echter zonder kleuren omdat onze ogen daar niet gevoelig voor zijn.

Specificaties
 Artikelnummer 4730657
 Artikelnaam Messier NT-130/650 met EXOS1
 Optisch design Reflector
 Diameter objectief 130 mm
 Brandpunt 650 mm f/5
 Maximale (zinvolle) vergroting 260x
 Tube (OTA) gewicht 4 kg
 Montering Mechanische EXOS 1
 Maximale belastbaarheid EXOS1 7 kg
 Nettogewicht montering 3,9 kg (zonder statief en contragewicht)
 Garantie 2 jaar

| Meer


Foto('s):

Opties:

Verzendkosten

€ 0,00 

Verwachte levertijd

3 week(en)

Voorraad

 

Dit product is niet uit voorraad leverbaar

€ 515,00
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen

Alle bundels met dit artikel: