€ 669,00
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen

Bresser Dachstein ED/APO 16-50x66 Spotting Scope

De nieuwe toplijn van Bresser spotting scopes!

Deze 16 tot 50 x vergrotende spotting scope is in alle opzichten een lust voor het oog! De 66mm grote frontlens is gemaakt van corrigerend ED/APO-glas en is volledig multi gecaot, met verschillende, speciaal door Bresser ontwikkelde, multi coatinglagen. Deze speciale coating zorgt voor een optimale lichttransmissie en natuurgetrouwe, kleurechte weergave met een hoog contrast en ragscherpe beelden.

ED-APO of Fluorite glas kenmerken
ED = Extra-low Dispersion lenzen worden geproduceerd onder een speciaal proces en verminderen het zogenaamde secundaire spectrum tot een minimum. Apochromatische ED lenzen ofwel fluorite glas zorgt voor een maximale lichttransmissie  van wel 99% dus voor een helderder beeld. Het kontrast is hoog en daardoor zijn de details nog beter zichtbaar en het geeft een veel scherper beeld dan gewoon glas. Fluorite heeft een kenmerk dat het een ongelooflijk lage dispersie heeft met superachromatische eigenschappen, dus vage kleuren worden volledig geëlimineerd de zogenaamde kleurschifting wordt met gebruik van deze lenzen bijna volledig geelimineerd. Het gaat bij waarnemingen van bepaalde onderwerpen (b.v. vogels) op grote afstanden vooral om details. Dat is eigenlijk een van de belangrijkste eigenschappen van de APO Dachstein telescoop. Echt een must voor de ware hobbyist!

Scherpstelling
De scherpstelling geschiedt via een uiterst soepel lopende duo scherpstelknop met een groffe scherpstelling en een 1:10 fijnscherpstelling. Het onderwerp kan hierdoor met een fingertouch, haarscherp in beeld worden gebracht. Er kan scherpgesteld worden vanaf 7 meter tot oneindig.

Body
De body is gemaakt van sterk rubberized ABS materiaal.De behuizing is volledig waterdicht en met nitrogeen gas gevuld, waardoor er ook bij regenachtige of vochtige omstandigheden het glas niet van binnenuit beslaat. In het midden van de  body zit een sterke metalen ring met statiefaansluiting. Deze ring kan losgedraaid worden, waardoor de body in elke gewenste "kijkpositie" weer vasgezet kan worden, zodat u ook b.v. vanuit de auto een makkelijke inkijk heeft. Dankzij de universele statiefaansluiting kan deze spotting scope op elk camera statief gezet worden. 

Vergroting
Met het traploos instelbare oculair kan de vergroting naar behoefte en variabel van 16x tot 50x ingesteld worden.Dit houdt in dat  bij een vergroting van 50x een onderwerp dat op ongeveer 250 meter afstand staat, gezien wordt als op 5 meter met het blote oog.

Digiscoping
Ze zijn ook geschikt voor digiscoping. Met behulp van de # 49-14910 digitale camera adapter de Luxe kan de digitale camera achter de body geplaatst worden. Bijna elke digitale camera of compacte camcorder kan hiervoor worden gebruikt.

Paraattas
De spotting scope wordt in en fraaie paraattas geleverd, waarmee u direct  en snel de scope in gebruik kunt nemen en tijdens het gebruik ook nog de nodige bescherming biedt.

Algemeen
Spotting scopes met deze specificaties vallen in de hoogste categorie en worden veelal gebruikt door enthousiaste ornithologen, jagers, natuurliefhebbers en vogelspotters. De prijzen van de Bresser Dachstein spotting scopes liggen echter uiterst concurrerend in de markt  en kosten slechts een fractie van vergelijkbare modellen van andere leveranciers.
Dus echt een aanrader...   een kijker voor het leven!

Leveringsomvang
● Bresser Dachstein ED/APO 16 tot 50x66 Spotting Scope
● Paraattas
● Draagriemen
● Lensbeschermdoppen
● Handleiding

Specificaties
 

 Artikelnummer 4325100
 Artikelnaam Dachstein ED/APO 16-50x66
 Optisch design Porro
Lens ED/APO Fluorite
 Coating van het optiek Meervoudig multi gecoat
 Prisma's BaK-4
 Vergroting 16x-50x
 Objectief lensdiameter 66 mm
 Lichtsterkte 17,02
 Schemergetal 57,45
 Gezichtsveld op 1000 meter afstand 37 m
 Afmetingen 377x11x18 mm
 Totaal gewicht (zonder verpakking) 1550 gram
 Scherp te stellen vanaf 7 meter
 Waterdicht Ja
 Garantie 2 jaar

| Meer


Foto('s):

Verzendkosten

€ 0,00 

Verwachte levertijd

2 week(en)

Voorraad

 

Dit product is niet uit voorraad leverbaar

€ 669,00
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen