€ 919,00
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen
Bresser Messier NT-130/1000 met GOTO EQ-5 EXOS2

Messier NT-130 OTA: de Bresser Messier NT-130 130/1000 biedt u een scherp en helder beeld. De 130 mm opening  (5 inch) en de lange brandpuntsafstand van 1000 mm geven deze Newton spiegeltelescoop een focal ratio van f/7,7 waardoor u ver weggelegen objecten goed kunt waarnemen. Het meegeleverde 26 mm Wide Field oculair geeft u een rustig beeld. Deze telescoop is ideaal voor beginners, hij geeft een goed resultaat bij zowel het observeren van de maan en planeten als bij deep sky waarnemingen. De complete kijker is licht van gewicht, dus makkelijk te transporteren, maar desondanks staat de bijgeleverde montering als een huis. De optiek is van zeer goede kwaliteit. Het allround karakter van deze Newton telescoop maakt hem bijzonder geschikt voor astronomen die nog niet beslist hebben wat hun specialiteit wordt. Door de hoge stabiliteit en de geavanceerde mechanica is het mogelijk eigen maanfoto’s te maken. De focusseerinrichting is al uitgevoerd met T-2 draad zodat direct een T-2 camera adapter geplaatst kan worden.

Bresser Messier GOTO Motorset EQ-5 - EXOS2
Deze motorset met GoTo en Autostar #497 handcontroler maakt van de Bresser Messier EQ-5 (EXOS2) montering een volwaardige GoTo montering. De Autostar handbox beschikt over 30.000 hemelobjectenen waaronder alle Messier objecten en 7.480 NGC objecten.
 
Bresser Messier EQ-5 - EXOS2 montering
De montering wordt geleverd inclusief een poolzoeker. Optioneel is verlichting voor de poolzoeker leverbaar. Dit maakt “op de pool zetten” van de montering een stuk eenvoudiger. De montering is verder uitgevoerd met dubbele metalen kogellagers zodat correcties m.b.t. de stand van de montering soepel worden overgebracht. Het draagvermogen ligt rond de 12 kg. Dit houdt dat OTA’s (optical tube assembly) met een grote opening gebruikt kunnen worden. Denk hierbij aan de 152 mm refractor en de 203 mm newton reflector OTA’s. Met de EXOS 2 montering heeft u een goede montering voor een lage prijs. Een ideale montering om de wereld van astronomie, zowel visueel als astrofotografisch, te ontdekken.

Geschikt voor
● Maanwaarnemingen
● Planeetwaarnemingen
● Deep-Sky waarnemingen

Leveringsomvang
● Messier Messier NT-130 130/1000 OTA
● 26 mm Super Plössl oculair (31,7 mm / 1,25 inch)
● 2 inch focusinrichting
● Adapter voor 31,7 mm (1,25 inch) oculairen
● Geïntergreerde voorbereiding voor T-2 camera adapter
● Telescoopringen en zwaluwstaart
● Handgreep
● Camerabevestiging
● 6x30 zoeker
● Stellarium Astronomie Software
● Draaibare sterrenkaart
● Telescoopgids
● Equatoriale EQ-5 EXOS2 Montering
● Autostar Handcontroler
● GOTO Motorenset
● Stalen statief

Bent u van plan om uw eerste stappen in de astronomie te zetten? Dan kan het zijn dat u vragen heeft m.b.t. welke telescoop het beste bij u past. Laat dit ons dan weten! Graag adviseren wij u welke telescoop en/of montering het beste bij uw wensen aansluit.

De hieronder geplaatste foto’s van hemelobjecten zijn ter illustratie en geven weer wat de fotografische mogelijkheden van de telescoop zijn. Bij visuele waarnemingen zal men nagenoeg hetzelfde zien echter zonder kleuren omdat onze ogen daar niet gevoelig voor zijn.

Specificaties
 Artikelnummer 4730109
 Artikelnaam Messier NT-130
 Optisch design Newton reflector
 Diameter objectief 130 mm (5 inch)
 Brandpunt 1000 mm f/7,7
 Maximale (zinvolle) vergroting 260x
 Tube (OTA) lengte 920 mm
 Tube (OTA) diameter 165 mm
 Tube (OTA) gewicht 5,5 kg
 Montering EXOS 2
 Nettogewicht basis 6,1 kg
 Nettogewicht montering 5,9 kg
 Garantie 2 jaar

| Meer

Verzendkosten

€ 0,00 

Verwachte levertijd

24 week(en)

Voorraad

 

Dit product is niet uit voorraad leverbaar

€ 919,00
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen