€ 869,00
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen
Bresser Messier AR-90 90/900 met GOTO EQ-5 EXOS2

Messier AR-90 OTA: de Bresser Messier AR-90 90/900 telescoop is ideaal voor beginners, hij geeft een goed resultaat bij zowel het observeren van de maan en planeten. Met een objectiefopening van 90 mm en een brandpuntsafstand van 900 mm kan een (zinvolle) vergroting van 180x makkelijk gehaald worden. De maan en planeten zijn ideale objecten om met deze telescoop te onderzoeken. De complete kijker is licht van gewicht, dus makkelijk te transporteren, maar desondanks staat de bijgeleverde montering als een huis. De optiek is van zeer goede kwaliteit. Alle lensdelen zijn multi gecoat.

Bresser Messier GOTO Motorset EQ-5 - EXOS2
Deze motorset met GoTo en Autostar #497 handcontroler maakt van de Bresser Messier EQ-5 (EXOS2) montering een volwaardige GoTo montering. De Autostar handbox beschikt over 30.000 hemelobjectenen waaronder alle Messier objecten en 7.480 NGC objecten.

Bresser Messier EQ-5 - EXOS2 montering
De montering wordt geleverd inclusief een poolzoeker. Optioneel is verlichting voor de poolzoeker leverbaar. Dit maakt “op de pool zetten” van de montering een stuk eenvoudiger. De montering is verder uitgevoerd met dubbele metalen kogellagers zodat correcties m.b.t. de stand van de montering soepel worden overgebracht. Het draagvermogen ligt rond de 12 kg. Dit houdt dat OTA’s (optical tube assembly) met een grote opening gebruikt kunnen worden. Denk hierbij aan de 152 mm refractor en de 203 mm newton reflector OTA’s. Met de EXOS 2 montering heeft u een goede montering voor een lage prijs. Een ideale montering om de wereld van astronomie, zowel visueel als astrofotografisch, te ontdekken.

Geschikt voor
● Maanwaarnemingen
● Planeetwaarnemingen
● Lichtsterke nevels en melkwegstelsels

Leveringsomvang
● Messier Messier AR-90 90/900 OTA
● 26 mm Super Plössl oculair (31,7 mm / 1,25 inch)
● 1,25 inch Zenitspiegel
● Telescoopringen en zwaluwstaart
● 6x30 zoeker
● Stellarium Astronomie Software
● Draaibare sterrenkaart
● Telescoopgids
● Equatoriale EQ-5 EXOS2 Montering
● Autostar Handcontroler
● GOTO Motorenset
● Stalen statief

Bent u van plan om uw eerste stappen in de astronomie te zetten? Dan kan het zijn dat u vragen heeft m.b.t. welke telescoop het beste bij u past. Laat dit ons dan weten! Graag adviseren wij u welke telescoop en/of montering het beste bij uw wensen aansluit.

De hieronder geplaatste foto’s van hemelobjecten zijn ter illustratie en geven weer wat de fotografische mogelijkheden van de telescoop zijn. Bij visuele waarnemingen zal men nagenoeg hetzelfde zien echter zonder kleuren omdat onze ogen daar niet gevoelig voor zijn.

Specificaties
 Artikelnummer 4790909
 Artikelnaam Messier AR-90
 Optisch design Achromatische refractor
 Diameter objectief 90 mm (3,5 inch)
 Brandpunt 900 mm f/10
 Maximale (zinvolle) vergroting 180x
 Tube (OTA) lengte 900 mm
 Tube (OTA) diameter 91 mm
 Tube (OTA) gewicht 2,5 kg
 Montering EXOS 2
 Nettogewicht basis 6,1 kg
 Nettogewicht montering 5,9 kg
 Garantie 2 jaar

| Meer

Verzendkosten

€ 0,00 

Verwachte levertijd

24 week(en)

Voorraad

 

Dit product is niet uit voorraad leverbaar

€ 869,00
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen