€ 12,95
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen
Aan de slag met de microscoop
Heb je zin om een bijzondere en mysterieuze wereld te ontdekken die onzichtbaar is voor het blote oog? Dat kan met de microscoop!
 
- Onderzoek piepkleine, bijna doorzichtige wezentjes in een druppel vijverwater.
- Ontdek de rode en witte bloedlichaampjes in je bloed.
- Bewonder hoe suikerkristallen van dichtbij schitteren als edelstenen.
 
In dit boek kom je te weten hoe de microscoop werkt en wat je allemaal nodig hebt om de natuur van dichtbij te bekijken. Stap voor stap leer je hoe je kleine doorsneden maakt en hoe je met behulp van objectglaasjes een preparaat samenstelt. De vele tips begeleiden je bij je onderzoek en zorgen ervoor dat je maximaal kunt genieten van je ontdekkingen. Zoek snel wat blaadjes, haartjes en ander materiaal bij elkaar en ga op ontdekking in de wonderlijke wereld van microscopisch kleine deeltjes!

Recensie:
In dit boek kunnen kinderen kennis maken met de wondere wereld van de microkosmos. Allerlei aspecten van de loep en de microscoop komen aan bod. Zo wordt het leven in een waterdruppel bekeken en uitgelegd hoe bloedonderzoek wordt gedaan. Naast een aantal meer technische verhandelingen is er veel plek ingeruimd voor praktische onderwerpen. Er is onder meer aandacht voor het permanent maken van houdbare preparaten, maar ook aan het vervaardigen van hulpmiddelen zoals een schepnetje. Natuurlijk beslaat het grootste gedeelte de begeleiding van de talloze proefjes die de kinderen kunnen doen. Dit gebeurt stap voor stap in een redelijk helder taalgebruik, zodat er weinig hulp noodzakelijk is van een volwassene. De kleurenillustraties (vooral tekeningen en een enkele foto) zijn simpel, maar bieden wel enige ondersteuning bij de tekst. Dit doet ook de verklarende woordenlijst. Men zou dit boek het beste kunnen karakteriseren als een beginnershandleiding voor microscopie. Zowel bruikbaar in de bovenbouw van het basisonderwijs als in de brugklas van het voortgezet onderwijs. Vanaf ca. 11 jaar.

 
Specificaties
 Titel Aan de slag met de microscoop
 Ondertitel -
 ISBN 9789044731163
 Auteur Bommer, Annerose
 Aantal bladzijden 48 blz.
 Uitvoering Gebonden

| Meer


Opties:

Verzendkosten

€ 5,95 

Voorraad

24

€ 12,95
Prijs per stuk
Aantal: Bestellen